Yaz ayları bir bebekle güvenli bir şekilde nasıl geçirilir?

Bebekle yaz çok eğlenceli olabilir, ancak küçük çocuğunuzu yaz eğlencesi sırasında güvende ve sağlıklı tutmak için bu güvenlik ipuçlarını mutlaka önemseyin.

Araba koltuğunun güvenli kullanımı

Araba koltukları söz konusu olduğunda her zaman hatırlamanız gereken 2 önemli güvenlik kuralı vardır:

1. Asla bir çocuğu arabada bırakmayın.

Her yaz bu trajik ölümlerin korkunç hikayeleri ortaya çıkıyor. Kendilerinin başına böyle bir şeyin gelmeyeceğine yemin eden ebeveynler, “bir dakikalığına” çıkıp çocuklarını sıcak bir arabanın içinde bırakıyorlar. Direksiyonunuza “Bebek!” bandını yapıştırın. Çantanızı ve cep telefonunuzu araba koltuğunun yanındaki arka koltuğa koyun, böylece arabadan çıkmadan önce arkanıza bakmak zorunda kalırsınız. Bu trajediyi önlemek için her şeyi yapın. Bunu okuyup “Bu benim başıma asla gelmez” diye düşünseniz bile, bunu yaşayan annelerin kendilerine söylediği şey tam olarak budur.

2. Bebeği araba koltuğuna yerleştirmeden önce sıcaklığını kontrol edin

Oto koltuğunun yapısı ve koltuğu güneşte çok ısınabilir. Bebeği soğumadan koltuğa oturtmak yanıklara neden olabilir; bu nedenle araca binmeden önce arabanın çok sıcak olmamasına ve koltuğun sıcak olmasına dikkat edin. Gölgelik kullanıp arabayı havalandırmak veya klimayla soğutmak idealdir.

Sıcak bitkinliğine dikkat

Bebekler, büyük çocuklara ve yetişkinlere göre sıcak bitkinliğine daha yatkındır, bu nedenle sıcak havalarda bebeğinize dikkat edin. Onu, hava çok ısındığında gerektiğinde çıkarabileceğiniz hafif katlarla giydirin. Bebeğin vücut ısısını normal seviyede tutmak için her zaman elinizin altında su bulundurun ve bebeği hava aldırarak veya hafifçe su serperek serinletin.

Isınmış salıncaklara, kaydıraklara vs. dikkat edin.

Bebekler sallanmayı veya kaymayı severler ancak salıncakların, kaydırakların ve oyun alanındaki diğer ilgi çekici yerlerin yüzeyi doğrudan güneş ışığı altında çok sıcak olabilir ve bu da tehlikeli olabilir. Yanıkları önlemek için kullanmadan önce yüzeyin sıcaklığını kontrol edin. Sıcak bir salıncağın veya kaydırağın üzerine soğuk su dökün veya onları bir süre gölgelemeye çalışın veya oyun alanını ziyaret etmek için daha az sıcak bir günün daha uygun olup olmayacağını düşünün.

Güneş kremi ve şapka kullanın

Bebeği, özellikle en sıcak olduğu saat 10:00 ile 14:00 arasında doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamaya çalışın. Bebeğinize güneş koruyucuyu tercihen evden çıkmadan 20-30 dakika önce iyice uygulayın. Uzun süre dışarıda kalacaksanız, güneş koruyucuyu her 2 saatte bir veya şişenin üzerinde belirtilen şekilde yeniden uygulayın. Çocukların cildi hassastır, bu nedenle onlar için özel olarak geliştirilmiş bir güneş koruyucu kullanmak en iyisidir.

Su çevresinde dikkatli ve tetikte olun

Boğulma, küçük çocuklar için önde gelen ölüm nedenlerinden biridir ve bebekler de risk altındadır. Diğer tarafa bir anlık bakış yeterlidir ve bebek, daha önce hiç dönmemiş olsa bile, suya doğru yuvarlanabilir. Ne yazık ki, boğulma vakaları sıklıkla birisiyle bir süredir konuşan, telefonla dikkati dağılan veya başka bir çocuğa bakan bir yetişkinin “gözetiminde” meydana gelir. Boğulma genellikle hayal ettiğiniz gibi, çığlık atarak, su sıçratarak vb. gerçekleşmez, ancak genellikle çok geç olana kadar fark edilmeyen sessiz bir mücadeledir. Su kenarında kaldığınız süre boyunca telefonunuz veya başka bir şey tarafından rahatsız edilmemeli veya dikkatiniz dağılmamalıdır.

Yaz mikroplarına ve böceklere dikkat edin

Daha büyük çocuklar ve yetişkinler soğuk havalarda enfeksiyona daha duyarlı gibi görünse de, Yedinci Çocukluk Hastalığı – El, Ayak, Ağız Sendromu olarak adlandırılan hastalık gibi, bebeklere bulaşabilecek birçok virüs ve bakteri daha sıcak ortamlarda gelişir. Bu nedenle yaz aylarında dikkatli olun ve dezenfeksiyon kullanın.

Ayrıca böceklere ve arılara dikkat edin. Böcek ısırıkları kolayca iltihaplanabilir ve böcekler de çeşitli enfeksiyonları bulaştırabilir. Peki yaz aylarında siz hangi güvenlik ipuçlarını takip ediyorsunuz?

Angela Silva
Angela, Egzersiz ve Sağlık alanında lisans derecesiyle mezun oldu ve doğum sonrası fitness ve iyileşme konusunda uzmanlaşmış NASM Sertifikalı bir Kişisel Antrenördür. Yaşam maceralarının çoğunu Instagram profili @angelagrams’da paylaşıyor

Shopping Cart
Scroll to Top